Latvijas reklāmdevēji tērē aizvien lielākas naudas summas reklāmām globālajās platformās – "Facebook", "Google" un citās. Kā tas ietekmē Latvijas reklāmas tirgu un vietējo mediju ieņēmumus no reklāmām, par to ceturtdien, 27. aprīlī žurnālists Andris Auzāns izjautāja Latvijas Reklāmas asociācijas valdes priekšsēdētāju Baibu Liepiņu un digitālās reklāmas uzņēmuma "Httpool" Baltijas valstu reģionālo direktoru Arni Ozolu.

"Httpool" ir partneris pasaulē lielākajiem sociālajiem medijiem – "Twitter", "Facebook", "Spotify", "LinkedIn", "Snapchat", "Tik Tok" un citiem.

"Delfi" jau vēstīja, ka globālajās platformās 'Facebook', 'Google' un citās tērējam arvien vairāk naudas reklāmai. Latvijas medijos 2022. gadā izvietotas reklāmas vairāk nekā 84 miljonu eiro vērtībā – par 11,8% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt virs 400 miljoniem eiro (bez PVN) Latvijas nodokļu maksātāji deklarējuši darījumos ar "Google", "Facebook", "Twitter", "LinkedIn" un "Spotify".

Mediji visā pasaulē sūdzas par šo globālo milžu ietekmi uz saviem ieņēmumiem, jo arvien vairāk reklāmas naudas plūst tieši uz "Google", "Facebook" un citiem sociālajiem medijiem. Tas savukārt nozīmē, ka vietējiem medijiem paliek mazāk naudas attīstībai un jādomā par biznesa modeļa maiņu.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!