Visā Lielbritānijā ir sēras, cilvēki ļoti pārdzīvo un skumst, jo karaliene bija ļoti mīlēta. Arī Lielbritānijā dzīvojošie latvieši Elizabeti II uztvēra kā savu karalieni un piemin viņu šajā laikā, raidījumā "Spried ar Delfi" sacīja Londonā mītošā juriste Inese Ejugbo. Viņai piekrita arī Latvijas Ārpolitikas institūta direktora pienākumu izpildītājs Kārlis Bukovskis, taču norādīja – kroņprincis Čārlzs kļuva par karali, vēsturiski visilgāk gaidot uz troni, viņa gadu skaits (73) ir liels un viņa dzīvesbiedre ir vēl divus gadus vecāka, tāpēc "ir lielas bažas, ka lielākā daļa no mums piedzīvos vēl vienu kroņa valkātāja maiņu."

Raidījumā tika apspriests arī lūgums pie pils nenovietot Padingtona lācīšus, ko cilvēki nesa, atceroties sirsnīgo video, kurā Elizabete II mīlīgi pamāca šo rotaļu lāci, kurš nav īpaši izveicīgs tējas dzeršanas ceremonijā. Savukārt cits video, kurā Čārlzs III redzams neapmierināts, ka kāds nesakārto viņa rakstāmgaldu, pēc Ejugbo domām, apliecina, ka pacietība, iespējams, nav karaļa stiprā puse. 

Savukārt Bukovskis atgādināja – Čārlzs ir karalis, kuram ir savs aparāts, galms, kuram jādara savs darbs. Ja viņi šo mirkli ir nogulējuši karalis var parādīt savu neapmierinātību. "Vai tad viņam pašam jānovāc liekā atribūtika," viņš retoriski vaicāja.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!