Lai gan Veselības ministrija (VM) ir gatava sarunām un papildu budžeta pieprasījumiem, tomēr Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) prasība ir pretrunā ar otrdien valdībā apstiprināto mediķu atalgojumu modeli, tāpēc visticamāk septembra nogalē plānoto mediķu brīdinājuma streiku neizdosies novērst, raidījumā "Spried ar Delfi" pauda nozares pārstāvji.

Kā norādīja VM pārstāvis Boriss Kņigins, arodbiedrība prasa šī gada budžetu papildināt par 32 miljoniem, lai varētu par 10% celt atalgojumu visām mediķu grupām jau šogad, taču šī prasība līdz šim nav guvusi politisku atbalstu. Vienlaikus ministrija ir gatava sarunām ar arodbiedrību, lai streiku novērstu.

Savukārt LVSADA pārstāve Līga Bāriņa pauda, ka kopš jūlija, kad tika rīkots pirmais mediķu brīdinājuma streiks, streika atbalstītāju pulks ir audzis un nu dalību brīdinājuma streikā ir gatavi doties 316 mediķi. Arodbiedrība šo skaitu vērtē kā labu, jo vienlaikus mediķi domājot arī par pacientu – daļu ārstniecības personu no dalības streikā attur sirdsapziņa un pacientu pieraksti pie speciālistiem.

"Ja skolotāji var pateikt, ka sešas dienas neies uz skolu, tad mūsu profesijā pat viena sekunde ir izšķiroša cilvēka dzīvībai," pauda Bāriņa.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!