"Valdības lēmums ir vairāk politiskās spēles, kurš ir par, kurš ir pret, un parādīt, ka mēs esam par hokeju, mēs esam par sportu, mēs – ar tautu," tā ceturtdien raidījumā "Spried ar Delfi" par skatītāju klātbūtni pasaules čempionātā hokejā izteicās hokeja treneris Ēriks Miļuns. Viņš secināja: "Tīri organizatoriski noteikti, ka ir sarežģīti tagad čempionāta vidū atļaut cilvēkiem apmeklēt, jo daudz kas tur ir jāpārtaisa, jāpārveido, ir atkal papildu slogs uz visu labi noorganizēto pasākumu."

Tomēr Miļuns atzīst, ka arēna bez fanu klātbūtnes uzvarai pār Kanādu atņēmusi vēsturiskā sasnieguma sajūtu. "Uzvara ar himnu, ja nedzied visa arēna, ir cita uzvara," pauda Miļuns, piebilstot, ka Latvijai tas šobrīd pietrūkst, bet viņš izteica šaubas, vai kvalitatīvi un bez domstarpībām fanu klātbūtnes jautājumu varētu atrisināt, jo daļa apmeklēt nedrīkstēs, bet citi būs neapmierināti ar biļešu dārdzību.

Miļuns analizēja līdzšinējo un prognozēja turpmāko Latvijas hokeja izlases spēļu gaitu un pauda cerību, ka Latvijas izlasei būs vairāk metienu pa pretinieku vārtiem un komanda šajā jomā "atvērsies". Viņš prognozēja, ka šodienas spēle ar ASV komandu nebūs viegla, daudz ko izšķirs tiesneša darbs. Miļuns cer, ka ceturtdaļfinālā neiekļūs ASV un Kanādas izlases, jo tā būtu laba mācība, ka pasaules čempionātā nevar spēlēt "uz vienas slidas".

Piedāvājam noskatīties raidījuma nozīmīgākās epizodes:

Miļuns atzinīgi vērtē Latvijas izlases pirmajās trīs spēlēs gūtos septiņus punktus – .

Miļuns un "Delfi" Sporta nodaļas žurnālists Jānis Bendziks spriež par Latvijas izlases vārtsargu darbu – .

Miļuns vērtē, kura no komandām paliks aiz līnijas un kādas ir Latvijas, kā arī citu valstsvienību izredzes turpmākajā čempionātā – .

Miļuns cer, ka ceturtdaļfinālā neiekļūs ASV un Kanādas izlases, jo tā būtu laba mācība, ka pasaules čempionātā nevar spēlēt "uz vienas slidas" – .

Raidījuma viesi prognozē turpmāko Latvijas izlases spēļu stratēģiju – .

Miļuns un Bendziks vērtē tiesnešu darbu čempionātā un apspriež strīdīgās epizodes – .

Raidījuma viesi spriež par skatītāju klātbūtnes priekšrocībām un trūkumiem – .

Bendziks un Miļuns dalās savās prognozēs par spēles rezultātu un to, kurš čempionātā gūs uzvaru –.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!