Lēmumi par ierobežojumiem "nav abstrakts jautājums", tas izriet no aktuālās situācijas, un pašlaik mēs redzam situācijas normalizāciju, raidījumā "Spried ar Delfi" sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (A/P). Līdz ar to arī speciālisti pašlaik nerosina ieviest papildu drošības pasākumus, piebilda viņš.

Ministrs skaidroja, ka pagājušajā nedēļā pilnīgi visās vecuma grupās saslimstība jūtami samazinājās. Savukārt skolēnu vecuma grupās saslimstības līkne "pārliecinoši pārlūza" pirms vairākām nedēļām.

"Šobrīd situācija ir pat stabilizējusies, ar saslimstību mēs tiekam galā," rezumēja politiķis, piebilstot, ka speciālisti pašlaik nerosina ieviest papildu drošības pasākumus. "Manam politiskajām viedoklim šajā gadījumā nebūtu sevišķas nozīmes," sacīja Pavļuts.

Visu raidījumu var noskatīties šeit.

Kā ziņots, aizvadītās nedēļas laikā lielākajā daļā Latvijas pašvaldību samazinājies ar Covid-19 inficēto iedzīvotāju skaits, liecina aģentūras LETA aprēķini pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem. Inficēto skaits svētdien, salīdzinot ar to pašu laiku pirms nedēļas, ir samazinājies 30 pašvaldībās, bet pieaudzis – 13.

Trešdien Latvijā reģistrēti 807 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par trīs inficētu cilvēku nāvi. Savukārt Covid-19 pacientu skaits Latvijas slimnīcās pagājušajā diennaktī samazinājies no 400 līdz 375.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!