Saeima pirms nedēļas apstiprinājusi amatā jaunu iekšlietu ministru - "Attīstībai/Par!" izvirzīto Kristapu Eklonu, kurš līdz šim bijis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks. Stājoties amatā, Eklons solījās turpināt bijušās ministres Marijas Golubevas (A/P) iesāktos darbus. Par iekšējās drošības jautājumiem un risinājumiem Ukrainas kara bēgļu atbalstam trešdien raidījumā "Spried ar Delfi" ministru iztaujāja žurnāliste Alina Lastovska. Raidījumā piedalījās arī "Delfi" žurnālists, raidījuma "Tiesības zināt" vadītājs Kārlis Arājs.

Saeimas debatēs par Eklona apstiprināšanu amatā deputāti pauda, ka no jaunā ministra sagiada izlēmīgu reakciju uz pretvalstisko spēku provokācijām, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) kapacitātes stiprināšanu un nepieciešamā atbalsta ukraiņiem Latvijā sniegšanu.

Savukārt pats Eklons iepriekš nodārījis, ka iekšlietu dienestu darbā viens no šī brīža svarīgākajām uzdevumiem ir pielāgot darbu aktuālajai nacionālajai un ģeopolitiskajai situācijai un būt gataviem uzņemties pilnu atbildību par savu rīcību.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!