Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) uzdevis ministrijas darbiniekiem izvērtēt situāciju Ogres novada pašvaldībā. Kā ministrs vērtē notikumus Ogrē un kādas tiem varētu būt sekas? Par to žurnāliste Alina Lastovska 20. aprīlī raidījumā "Spried ar Delfi" iztaujāja ministru. Raidījumā piedalījās arī "Delfi" redaktors Kārlis Arājs.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) pieprasīs nepieciešamo informāciju un pamatojumu Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktores Evijas Smiltnieces atstādināšanai no amata, kā arī iemeslus, kādēļ domes sēdē netika uzklausīts iedzīvotāja viedoklis, vēstīja LETA.

Ministrs portālam "Delfi" iepriekš atzina, ka "nevar būt tiesas vietā un vērtēt darba likuma apstākļus, cik pamatoti tie bijuši, jo tas droši vien būs tiesas kompetencē", taču, saskaņā ar Pašvaldību likumu, ministrija var vērtēt domes lēmuma pamatotību.

Par to plānots informēt Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) un arī visu koalīciju.

Izvērtējums varētu aizņemt aptuveni nedēļu, prognozēja ministrs. "Mums ir jāredz dokumenti. Domes lēmumi ir protokolēti, tur ir jābūt pamatojumam. Mums ir ļoti svarīga tieši šī pamatojuma daļa."

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!