Pagājušajā nedēļā Valsts prezidents Egils Levits paziņojis, ka būtu gatavs atkārtoti kandidēt uz šo augsto amatu. Atbalstu viņa kandidatūrai sola divas koalīcijas partijas - Nacionālā apvienība (NA) un "Jaunā Vienotība" (JV). Par līdz šim paveikto, kandidēšanu uz nākamo termiņu, kā arī iekšpolitikas aktualitātēm žurnāliste Alina Lastovska raidījumā "Spried ar Delfi" 25. aprīlī iztaujāja Valsts prezidentu Egilu Levitu.

Levits iepriekš uzsvēra, ka pārstāv rietumnieciskas un latviskas vērtības, kas esot viņa pārliecība un to prezidents pierādījis līdzšinējā darbā.

Viņš arī atzina, ka Valsts prezidenta ievēlēšanā nav pieļaujama situācija, kad izšķirošu lomu spēlē prokremliskās partijas, jo tas būtu bīstams signāls gan sabiedrībai, gan valsts sabiedrotajiem.

Ja NA un JV pauda, ka atbalstītu Levita pārvēlēšanu, tad trešais koalīcijas politiskais spēks - "Apvienotais saraksts" (AS) šim amatam plāno izvirzīt Uldi Pīlēnu. Koalīcijas partneru starpā vienprātība par vienu Valsts prezidenta amata kandidātu "diez vai būs iespējama", paziņojumā masu medijiem iepriekš pauda AS politiķi Edvards Smiltēns, Edgars Tavars un Uldis Sesks.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!