Kāds ir valdības pretinflācijas plāns un kā iedzīvotāji Latvijā sāk gatavoties ziemas pārdzīvošanai? "Delfi TV" raidījums "Spried ar Delfi" sācis jaunu sezonu par aktuāliem un nozīmīgiem jautājumiem sabiedrībā. Par šoruden un ziemā gaidāmajiem izaicinājumiem ekonomikā pirmdien, 15. augustā, žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar ekonomikas ministri Ilzi Indriksoni (NA) un SEB bankas ekonomistu Daini Gašpuiti.


Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus, paredzot veikt virkni pasākumu siltumapgādes un apkures izmaksu pieauguma daļējai segšanai mājsaimniecībām. Atbalsta pasākumu kopējā summa būs ap 442,5 miljoniem eiro, un tās mērķis ir mazināt nepieredzēti straujā energoresursu cenu kāpuma ietekmi uz iedzīvotāju ienākumiem.

Lai gan lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju šobrīd vēl var atļauties ierastās preces, pēdējā laikā cilvēki ir spiesti mainīt ieradumus, pārskatīt tēriņus un pārvērtēt prioritātes, liecina socioloģiskie pētījumi. Komentējot aptaujas rezultātus, Gašpuitis norāda – jārēķinās, ka smagākais posms ir vēl tikai priekšā.

Kad pierims inflācija un kādas sekas tā atstās uz valsts un katras ģimenes maciņu – par to runājām raidījumā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!