14. Saeimas vēlēšanas šoruden notiks sarežģītos apstākļos – Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ saasinājušies gan ārējās, gan iekšējās drošības riski, un energoresursu cenu kāpuma dēļ rudenī gaidāmi nopietni izaicinājumi arī ekonomikā. Ko varam sagaidīt no partijām priekšvēlēšanu aģitācijas laikā un vai vēlētāji mobilizēsies, un kā varētu izskatīties nākamā Saeima – par to otrdien, 31.maijā žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar politologiem – Latvijas Universitātes asociēto profesoru Ojāru Skudru un Rīgas Stradiņa universitātes Politikas zinātnes katedras docētāju Leldi Metlu-Rozentāli.

Aizejošajā Saeimā darbojas septiņas partijas, no kurām četru gadu laikā atšķēlies teju katrs piektais deputāts, savukārt partija KPV LV, kas vēlēšanās ieguva otru lielāko deputātu mandātu skaitu, izšķīdusi teju pilnībā. Vairāki biedri pametuši arī lielākās frakcijas – "Saskaņas" rindas.

Vai varam sagaidīt, ka valsts iekšējā politiskā stabilitāte un partiju politiskā komunikācija pašreizējo izaicinājumu apstākļos uzlabosies pirms un pēc vēlēšanām, par to spriedām raidījumā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!