Latvijā turpinās Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) organizētais trīs dienu streiks. Par to, kas ar šo streiku ir un kas nav panākts, trešdien, 26. aprīlī pulksten 12.00 raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns izjautāja LIZDA priekšsēdētāju Ingu Vanagu un Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentāro sekretāru Kārli Strautiņu (JV).

Kā ziņots, Izglītības un zinātnes ministrija jau norādīja, ka pedagogu streiks ir nelikumīgs, jo prasības ir izpildītas, piebilstot, ka, atbilstoši Streiku likuma 24. panta pirmajai daļai, streiku vai streika pieteikumu par nelikumīgu var atzīt tikai tiesa. Līdz šim neviens tiesai nav lūdzis vērtēt streika likumību.

Ar streiku tiek risinātas strīds starp darba devēju un darba ņēmēju, un pedagogu streika gadījumā darba ņēmēju pārstāv arodbiedrība, savukārt darba devēji ir pašvaldības, kurās atrodas pašvaldību izglītības iestādes.

Savukārt LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga aģentūrai LETA pauda, ka neizslēdz iespēju pagarināt streiku, jo uzskata, ka nav izpildītas visas streika prasības. Lēmumu par turpmākajām rīcībām LIZDA padome pieņems, balstoties uz situācijas attīstību tuvākajās dienās.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!