Jau vairāk nekā gadu energoresursu cenas Rietumvalstīs un tajā skaitā Latvijā sasniedz vēl nebijušus augstumus – sākotnēji to ietekmēja atkopšanās pēc Covid-19 krīzes, bet kopš februāra – arī Krievijas iebrukums Ukrainā, liekot steidzami meklēt alternatīvas mūsu agresīvās kaimiņvalsts dabasgāzei. Kādas ir mūsu iespējas samazināt energoresursu cenas – par to trešdien, 30. novembrī, pulksten 12.30 raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns sarunājās ar A S "Latvenergo" valdes priekšsēdētāju Mārtiņu Čaksti un enerģētikas uzņēmumu grupas "AJ Power" Biznesa attīstības vadītāju Annu Rozīti.

Atsakoties no fosilo energoresursu importa no Krievijas, tos plānots aizstāt ar atjaunīgiem energoresursiem, taču tas ir laikietilpīgs process.

Ekonomikas ministrijai nākamgad jāsagatavo ziņojums par kodolenerģētikas attīstības potenciālu Latvijā, un jau nākamgad Latvijā jāsākas nacionālā sašķidrinātās dabasgāzes termināla būvdarbiem.

Savukārt vides eksperti atgādina, ka enerģētiskās neatkarības mērķi jāsalāgo ar Eiropas Savienības izvirzīto mērķi līdz 2050. gadam sasniegt klimatneitralitāti, kas nozīmē pāreju uz atjaunīgajiem energoresursiem.

Kādas cenu izmaiņas gaidāmas elektroenerģijas tirgū tuvākajā laikā un kādas ir elektroenerģijas ražošanas perspektīvas Latvijā – skatieties raidījumā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!