Aizvadīto sezonu lauksaimnieki noslēguši ar labu ražu, tomēr prieku par to, tāpat kā citās nozarēs, aizēno energoresursu un degvielas cenu kāpums, kas ietekmē ražas uzglabāšanas un pārstrādes izmaksas. Par aktualitātēm lauksaimniecības nozarē raidījumā "Spried ar Delfi" otrdien, 6. septembrī, pulksten 12 žurnālists Andris Auzāns sarunāsies ar SIA "Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centrs" (LLKC) valdes priekšsēdētāju Mārtiņu Cimermani un biedrības "Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome" (LOSP) valdes priekšsēdētājs Guntis Gūtmanis

Kā iepriekš informēja LLKC, Latvijā šogad veiksmīgi ir izdevies nokult lietus noguldītos veldres laukus un iztikt bez papildu izdevumiem graudu kaltēšanai, tomēr "neliela vilšanās" piedzīvota ar ziemas rapsi kaitēkļu invāzijas, ziemošanas problēmu un slimību dēļ. Citu kultūraugu audzēšanā ražas bijušas samērā labas.
Tomēr lauksaimniekiem bažas raida nākamajā sezonā audzējamo kultūraugu pašizmaksas palielināšanās. Vienlaikus valda arī neziņa, par kādu cenu 2023.gadā varēs ražu realizēt.

Šīs sezonas laikapstākļi un Krievijas uzsāktā kara dēļ izjauktās pārtikas piegādes ķēdes un energoresursu deficīts radījis bažas par pārtikas krīzi Eiropā. Kādi izaicinājumi varētu piemeklēt pārtikas tirgu Latvijā – par to runāsim raidījumā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!