2. martā pulksten 14 raidījumā "Spried ar Delfi" uz jautājumiem par akustiskās koncertzāles atrašanās vietas izvēles procesu atbildēja arhitekte Gunta Grikmane. Viņu iztaujāja Madara Fridrihsone un "Delfi" Kultūras nodaļas redaktore Nora Rieksta.

Jau vēstīts, ka nesen notika jauna virzība vairāk nekā 30 gadus senajai, asu diskusiju apvītajai iecerei par akustiskās koncertzāles tapšanu Rīgā. Latvijas Arhitektu savienība pēc kultūras ministra Naura Puntuļa (NA) aicinājuma ir izvērtējusi 36 vietas, kur varētu atrasties Nacionālā akustiskā koncertzāle, un pēc tehniskiem kritērijiem atlasījusi 11 atbilstošas vietas, ko turpinās vērtēt.

Arhitekte Grikmane darbojas Latvijas Arhitektu savienības padomes īpaši izveidotajā profesionāļu komisijā, kuras uzdevums ir izvērtēt koncertzāles iespējamās atrašanās vietas. Šobrīd arhitektu izvēlētās vietas ir: AB dambis, Andrejsala, Elizabetes iela 2, Ķīpsalas pludmale, Uzvaras parks, Rūpniecības preču tirgus pie Turgeņeva ielas, teritorija pie Spīķeriem, teritorija Salu tilta ziemeļaustrumu galā, teritorija pie Torņakalna, Skanstes iela un Zaķusala.

Kultūras ministrs Puntulis iepriekš paudis uzskatu, ka, viņaprāt, akustiskās koncertzāles novietne Elizabetes ielā 2 ir labākais risinājums, turklāt tāds ir arī valdības lēmums, kas nav mainīts.
Ministrs skaidroja, ka vērsies pie Latvijas Arhitektu savienības, lai tā paustu vienotu viedokli.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!