Valdība ceturtdien vienojās valstī izsludināto ārkārtējo situāciju pagarināt līdz 28. februārim, spēkā atstājot esošos Covid-19 izplatību ierobežojošos pasākumus. Vienlaikus valdība precizēja esošos drošības pasākumus attiecībā uz skolēnu interešu izglītību. Ko ārkārtējās situācijas pagarināšana nozīmē un kādēļ tā notiek – Andris Auzāns par to 7. janvārī raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar Ministru prezidenta parlamentāro sekretāri Eviku Siliņu (JV) un epidemiologu, Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītāju Ģirtu Briģi.

28. decembrī notikušā Operatīvās vadības grupas (OVG) sēdē Veselības ministrija (VM) aicinājusi valstī izsludināto ārkārtējo situāciju pagarināt, norādot, ka pašlaik epidemioloģiskās drošības prasību mazināšana nav iespējama.

Vienlaikus ministrija arī rosinājusi noteikt papildu drošības nosacījumus, piemēram, medicīnisko masku vai FFP2 respiratoru lietošanu, darbinieku obligātu testēšanu kritiskajās nozarēs, maksimāli turpināt attālinātu darbu, veikt papildu testēšanu ar paštestiem pakalpojumu saņemšanai, piemēram, amatieru sportā, koru un deju kolektīvos.

Ieraksts sēdes protokolā reizē arī liecina, ka, uzklausot ziņojumu par Covid-19 omikrona celma paveida izplatību Latvijā, ministriju pārstāvji un sociālie partneri neatbalstīja būtisku papildu drošības pasākumu ieviešanu.

Jau ziņots, ka Latvijā līdz 2. janvārim tika reģistrēti 644 omikrona gadījumu Latvijā, taču līdz 5. janvārim to skaits sasniedzis 1419 gadījumu.

VM prognozē, ka tuvākajā laikā Latvijā sagaidāms straujš Covid-19 saslimstības pieaugums.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!