ASV prezidents Džo Baidens šonedēļ apmeklējis Kijivu un vēlāk paziņojis, ka atbalsts Ukrainai "neatslābs". Par situāciju Ukrainā, atbalstu un Baidena vizītes nozīmi žurnāliste Alina Lastovska trešdien, 22. februārī, raidījumā "Spried ar Delfi" sarunājās ar Latvijas Ārpolitikas institūta direktora vietnieku Mārtiņu Varguli un Austrumeiropas politikas pētījumu centra pētnieku Mārci Balodi.

Kā ziņots, Baidens šonedēļ apmeklējis Kijivu, bet tad ieradies vizītē Polijā. "Nav pamata šaubām - mūsu atbalsts Ukrainai neatslābs, NATO netiks sašķelta, un mēs nenogursim," uzrunājot ļaudis, kas sapulcējušies pie Varšavas Karaliskās pils, uzsvēra Baidens, kas dienu iepriekš apmeklēja Kijivu.

Viņš piebilda, ka Kijiva turas - stipra, lepna, apņēmīga un, galvenais, brīva.

Baltā nama saimnieks uzsvēra, ka Krievija karā pret Ukrainu nekad negūs uzvaru, jo diktators, kas apsēsts ar impērijas atjaunošanu, nekad nespēs salauzt tautas gribu būt brīvai.

Viņš arī pavēstīja, ka šonedēļ pret Krieviju tiks vērstas jaunas sankcijas, jo krievi turpina izrādīt ārkārtīgu nežēlību un pastrādā noziegumus pret cilvēcību.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!