Kā sniegsim atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem, kas patvērumu no Krievijas agresijas meklē Latvijā un kuriem tuvākajās dienās beigsies 90 dienu pakalpojumu saņemšanas termiņš? Par to trešdien, 18. maijā, raidījumā "Spried ar Delfi" žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitriju Trofimovu, Ministru prezidenta parlamentāro sekretāri Eviku Siliņu (JV) un "Gribu palīdzēt bēgļiem" pārstāvi Agnesi Lāci.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Latvijā ieradušies teju 30 000 Ukrainas iedzīvotāju un to skaits, visticamāk, pieaugs. Tiem, kas Latvijā ieradās kara sākumā, tuvākajās dienās iztecēs 90 dienu pakalpojumu saņemšanas termiņš, un nevalstiskās organizācijas raizējas, ka pēc šī termiņa arvien lielāks skaits bēgļu saskarsies ar nopietnām grūtībām atrast pajumti Latvijā.

Kamēr plāns ilgstošam atbalstam vēl nav apstiprināts, nevalstiskās organizācijas mudina valdību pagaidām pagarināt 90 dienu atbalstu vēl vismaz uz vienu mēnesi.

Kur un kāpēc iestrēdzis ilgtermiņa plāns un kā risināt akūtās problēmas bēgļu atbalsta organizēšanā, spriedīsim raidījumā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!