Lielu interesi raisījusi šonedēļ sāktā biļešu tirdzniecība uz XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem – uz lielu daļu pasākumu biļetes izpirktas jau pirmo stundu laikā. Lai arī tika ziņots, ka biļešu tirdzniecība noritot raiti, sociālajos medijos tiek vēstīts par atsevišķiem gadījumiem, kad biļetes tehnisku iemeslu dēļ nav bijis iespējams iegādāties, lai gan tās bijušas pieejamas. Cik veiksmīgi norit biļešu tirdzniecība, kādi ir galvenie tehniskie izaicinājumi biļešu tirdzniecības nodrošināšanā, un kas jāzina tiem, kas vēl tikai gatavojas biļešu iegādei, par to raidījumā “Spried ar Delfi” žurnālists Andris Auzāns ceturtdien, 18. maijā izjautāja SIA "Biļešu paradīze" valdes priekšsēdētāju Jāni Ķuzuli un XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku izpilddirektori Dainu Markovu.

Kā ziņots, trešdien pirmajās divās stundās nopirktas visas biļetes uz Dziesmu un deju svētku lieluzvedumu "Mūžīgais dzinējs" un deju lielkoncertu "Balts". Publiskajā pārdošanā trešdien kopumā nonāca 31 000 biļešu uz pieciem XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku deju koncertiem.

Savukārt pirmdien, kad biļešu tirdzniecība sākta, tika izpārdotas biļetes uz desmit XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku koncertiem. Pirmajā tirdzniecības dienā publiskajā pārdošanā nonāca 20 215 biļetes uz 15 Dziesmu un deju svētku koncertiem, un pirmajā stundā nopirkta gandrīz puse no pieejamajām biļetēm.

Paredzēts, ka no piektdienas, 19. maija tirdzniecībā internetā būs pieejamas biļetes uz koru lielkoncertu "Tīrums. Dziesmas ceļš" un tā ģenerālmēģinājumu, noslēguma koncertu "Kopā augšup" un tā ģenerālmēģinājumu, kā arī Sadziedāšanas nakti. Noslēguma koncerta biļešu īpašniekiem nevajadzēs pirkt atsevišķas biļetes uz Sadziedāšanās nakti.

Iegādāties biļetes var SIA "Biļešu paradīze" interneta sistēmā.

Kopumā uz svētku pasākumiem ir 174 000 biļešu, no kuriem 74% tiks nodoti publiskajai tirdzniecībai, 25% būs iepriekšējā rezervācijā un 1% tiks atvēlēts ielūgumiem. Biļešu cenas uz svētku pasākumiem ir amplitūdā no 5 līdz 100 eiro.

Vienā pirkuma reizē uz vienu pasākumu var iegādāties ne vairāk kā četras biļetes. Kopīgais vienā pirkumā nopērkamo biļešu skaits ir 20. Daudzbērnu ģimenēm ar Latvijas Goda ģimenes apliecībām sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu tika nodrošināta iespēja pieteikties uz biļetēm iepriekšējā rezervācijā uz biļešu skaitu, kas lielāks par četri.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!