No pirmdienas 15. novembra vairs spēkā nav komandantstunda un spēkā stājas jauna kārtība, kas paredz, ka lielākā daļa pakalpojumu cilvēkiem pieejami tikai "zaļajā režīmā" - uzrādot Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu. Par to kā jaunā kārtība ietekmēs saslimšanas izplatību Alina Lastovska 15. novembrī raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktori Lieni Cipuli un Latvijas Jauno ārstu asociācijas valdes priekšsēdētāju Artūru Šilovu.

Kā ziņots, no 15. novembra līdz ārkārtējās situācijas beigām nākamā gada 11. janvārī "nedrošajā režīmā" jeb bez Covid-19 sertifikātu uzrādīšanas turpinās darboties tikai nelieli pirmās nepieciešamības veikali.

Klātienē iekštelpās vēl arvien būs aizliegts sniegt saimnieciskos pakalpojumus, kas saistīti ar izklaidi, azartspēlēm, derībām un atrakcijām.

Tikmēr klātienē atsāksies izglītības process visās vecuma grupās. Sporta jomā pēc mājsēdes beigām pamatā tiks saglabātas prasības, kas bija spēkā laika posmā no 11. oktobra līdz 20. oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!