Latvijas izlase, sīvā cīņā pieviecot Lielbritānijas spēlētājus ar rezultātu 4:3, sestdien nosargāja vietu elites divīzijā un saglabāja izredzes uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Vai šīs cerības ir pamatotas un kā kopumā vērtēt mūsu komandas sniegumu šā gada čempionātā – par to otrdien, 24. maijā, raidījumā "Spried ar Delfi" pulksten 11.30 žurnālists Uldis Strautmanis sarunāsies ar diviem hokejistiem - Latvijas izlases bijušo aizsargu Krišjāni Rēdlihu un izlases šā gada debitantu Oskaru Lapinski, kurš patlaban ir uzbrucējs Latvijas hokeja izlases debitants, uzbrucējs Šveices Nacionālās līgas komandā "SCL Tigers".

Latvijas izlase šā gada pasaules čempionātā aizvadījusi sešas spēles, izcīnot trīs uzvaras un piedzīvojot trīs zaudējumus, bet otrdien pulksten 12.20 mūsu komanda stāsies pretī Zviedrijas izlasei, kura līdz šim B grupā sešās spēlēs piekāpusies vienīgi Čehijai.

Pēc spēles ar Lielbritāniju komandas treneris Harijs Vītoliņš izteicās, ka ar smagu spēļu palīdzību tiek veidots komandas gars, savukārt Latvijas izlases galvenā trenera asistents Artis Ābols vēl pirms šīs spēles pauda, ka Latvijas izlases hokejisti piecās aizvadītajās pasaules čempionāta spēlēs vēl nav parādījuši savu potenciālu.

2022. gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies līdz 29. maijam.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!