Krievijas barbariskie uzbrukumi Ukrainai turpinās jau divus mēnešus, taču dzīve valstī nav apstājusies. Par to, kāda ir ikdienas dzīve Kijivā šobrīd un ko ietekmē Latvijas sniegtais atbalsts, trešdien, 27.aprīlī, "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns sarunājās ar Latvijas vēstnieku Ukrainā Ilgvaru Kļavu un tā dēvētā "tviterkonvoja" organizētāju Reini Pozņaku.

Krievijas sāktā kara pret Ukrainu sākumā Latvijas vēstniecības Ukrainā personāls pārcēlās no Kijivas un samazinātā sastāvā kādu laiku turpināja darbu Ļvivā. Savukārt 7. aprīlī Latvijas vēstniecība atsāka darbu Kijivā. Aprīļa sākumā Kļava atgriezās Latvijā, taču 22. aprīlī atkal devies uz Ukrainu.

Atbalstot Ukrainas cīņu par brīvību, Latvija tai sūta ieročus un sniedz palīdzību no kara bēgošajiem ukraiņiem, kas ieceļojuši Latvijā. Arī sabiedrība aktīvi ziedo un iesaistās dažāda veida palīdzības sniegšanā, tajā skaitā lielu atsaucību guvusi Reiņa Pozņaka iniciatīva Ukrainas aizstāvjiem piegādāt 4x4 automobiļus, kas noder frontē gan ieroču, gan karavīru un cietušo pārvietošanai. Ar aktīvistu atbalstu kopš kara sākuma Ukrainā nogādāti vairāk nekā 200 automobiļi un busiņi, kas uzpildīti arī ar humāno palīdzību.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!