No februāra Latvijā sāk darboties iepakojumu depozīta sistēma – nododot īpaši marķētus dzērienu iepakojumus tam paredzētajos taromātos, iedzīvotāji varēs dabūt atpakaļ 10 centus, kas par to samaksāti. Raidījumā "Spried ar Delfi" otrdien, 1.februārī, žurnālists Andris Auzāns ar SIA "Depozīta iepakojuma operators" valdes priekšsēdētāju Miku Stūrīti un Pasaules dabas fonda direktoru Latvijā Jāni Rozīti sarunājās par to, kā darbosies jaunā sistēma un ko varam darīt, lai turpinātu pilnveidot atkritumu apsaimniekošanu Latvijā.

Taromātos var nodot tikai speciāli marķētu taru un ne viss dzērienu iepakojums ir iekļauts jaunajā sistēmā. Par nemarķētiem iepakojumiem naudu atpakaļ saņemt nevarēs, tāpēc tos jāšķiro un jānodod atkritumu apsaimniekotājiem tāpat kā līdz šim.

Raidījuma dalībnieki skaidroja, kādas problēmas šī sistēma varētu atrisināt, kas jāņem vērā tās lietotājiem, kā arī sprieda, kādi turpmākie soļi jāsper, lai samazinātu nešķiroto atkritumu apjomu un veicinātu izejvielu otrreizēju pārstrādi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!