Eiropas Savienība steidzamības kārtā gatavo jaunas sankcijas pret Krieviju, savukārt Ukrainas diplomāti aicinājuši Baltijas valstis, Poliju un Somiju slēgt robežas ar abām agresorvalstīm – Krieviju un Baltkrieviju. Kādi ekonomikas rīki vēl ir Eiropas rokās un kā varētu notikt robežu slēgšana, ja šāds lēmums tiktu pieņemts, otrdien, 5.aprīlī, raidījumā “Spried ar Delfi” žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāri Zandu Kalniņa-Lukaševicu (JV) un Iekšlietu ministrijas parlamentāro sekretāru Mārtiņu Šteinu (A/P).

Reaģējot uz Krievijas spēku pastrādātajām zvērībām Ukrainas pilsētās, ES augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels pavēstījis, ka Eiropas Savienība (ES) steidzamības kārtā apspriež jaunas sankcijas pret Krieviju.

Jaunā sankciju pakete varētu tikt apspriesta jau šonedēļ. ES ārlietu ministri tad tās varētu izskatīt trešdien un ceturtdien paredzētās NATO sanāksmes laikā vai regulārajā sanāksmē nākamās nedēļas sākumā.

Savukārt Baltijas valstis nosūtījušas aicinājumu Eiropas Savienībai aizliegt sauszemes kravu transportu no Krievijas un Baltkrievijas. Aizvadītajā nedēļā arī Ukrainas diplomāti publiski aicināja Baltiju, Somiju un Poliju slēgt savas robežas ar agresorvalstīm, lai pilnībā bloķētu jebkuras piegādes Krievijai.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!