Pagājušonedēļ izskanēja, ka prokuratūra uzrādījusi apsūdzības uzņēmējiem, bijušajiem politiķiem Andrim Šķēlem un Aināram Šleseram kriminālprocesā par iespējamām nelikumībām, ieviešot Latvijā digitālo televīziju. Daudz sabiedrības uzmanības izpelnījās arī Latvijas Universitātes (LU) lēmums anulēt bakalaura diplomu vairāku skaļu kriminālprocesu izmeklēšanā iesaistītajam prokuroram Uldim Cinkmanim. Par šīm un citām ar prokuratūras darbu saistītām aktualitātēm Andris Auzāns raidījumā "Spried ar Delfi" iztaujāja ģenerālprokuroru Juri Stukānu. Raidījumā piedalījās arī žurnāliste Zane Mače.

Jau ziņots, ka Šleseru prokuratūra apsūdz par iespējamu krāpšanu lielā apmērā, kamēr Šķēli par līdzīgu nodarījumu kā arī par naudas atmazgāšanu. Viņi abi vainu noliedz, bet Šlesers paziņojis, ka grasās atgriezties politikā un kandidēt Saeimas vēlēšanās.

Savukārt prokuratūras atestācijas komisija sākusi pārbaudi pēc tam, kad LU Juridiskās fakultātes dome 15. martā pieņēma lēmumu par Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurora Cinkmaņa bakalaura diploma anulēšanu. Vienlaikus Cinkmanim piešķirto maģistra diplomu LU nav anulējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!