Paaugstinoties Covid-19 saslimšanas izplatībai Veselības ministrija un mediķi atklātā vēstulē Saeimai un valdībai aicinājuši nepieļaut epidemioloģiskās drošības ierobežojumu samazināšanu. Šī vēstule tika izplatīta tikai dienu pēc tam, kad darboties visā Latvijā atsāka kafejnīcu terases - Saeima to atļāva pretēji ministrijas un valdības nostājai. 12. maijā raidījumā "Spried ar Delfi" Andris Auzāns par šiem jautājumiem iztaujāja divus Saeimas deputātus - Veselības ministrijas parlamentāro sekretāru Ilmāru Dūrīti (A/P) un Krišjāni Feldmanu, kurš bija viens no kafejnīcu terašu darbības atjaunošanas aizstāvjiem.

Slimību profilakses un kontroles centrs norāda, ka šobrīd Covid-19 izplatības līmenis Latvijā pielīdzināms tam, kas bija vērojams decembra sākumā, un kam sekoja dažādu veikalu darbības pārtraukšana vai ierobežošana. Kaut arī valdība bija vienojusies pagaidām dažādus epidemioloģiskās drošības ierobežojumus neatvieglot, Saeima aprīļa beigās nobalsoja par kafejnīcu āra terašu darbības atjaunošanu no 7. maija.

Par to balsoja ne tikai Saeimas opozīcija, bet arī visas valdošajā koalīcijā ietilpstošās partijas, daļai politiķu gan norādot, ka tas bijis politisks kompromiss, lai neiedragātu valdības stabilitāti. Dūrītis pauda, ka lēmumi par ierobežojumu izmaiņām būtu jāpieņem valdībai, kura uz izmaiņām var reaģēt straujāk. Savukārt Feldmans norādīja, ka sarunās par āra terasēm epidemiologi nav bijuši stingri pret.

Savus jautājumus raidījuma viesiem varat iesūtīt šī raksta komentāros vai rakstot uz e-pastu spried@delfi.lv.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!