Pēc tam, kad Ķekavas pašvaldība izvēlējās kļūt par pirmo Latvijā, kurā pilnībā aizliegtas azartspēles, pašvaldības pārrauogšais ministrs Artūrs Toms Plešs domes saistošos noteikumus apturēja, argumentējot, ka tie nav pietiekami pamatoti. Par to 5. janvārī Andris Auzāns raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Plešu (A/P) un Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Juri Žilko (Izaugsme/Latvijas attīstībai).

Kā vēstīts, novembra sākumā Ķekavas novadā stājas spēkā saistošie noteikumi, kas ietver azartspēļu organizēšanas aizliegumu.

Lai noskaidrotu novada iedzīvotāju viedokli, no 27. augusta līdz 3. septembrim novadā notika iedzīvotāju aptauja. Kopumā tika saņemta 1361 atbilde un 88,4% aptaujas dalībnieku atbalstīja vietējās spēļu zāles slēgšanu.

Tomēr pret šo domes lēmumu iebilda Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM). Ministrs Plešs apturēja Ķekavas pieņemtos noteiktumus, argumentējot, ka pašvaldība nav izvērtējusi pašvaldības administratīvo teritoriju kompleksi, proti, pašvaldība nav vērtējusi azartspēļu vietu ietekmi uz sabiedrību kādā no pašvaldības teritorijām, kurā darbojas azartspēļu vieta, salīdzinot ar teritorijām, kurās azartspēļu vietu nav. Neesot arī veikts izvērtējums par vietām, kurās jaunu azartspēļu vietu atvēršana ir aizliedzama, minot konkrētus datus, pētījumus vai citu apkopotu un apstiprinošu informāciju, kas iegūta izvērtējuma rezultātā par azartspēļu vietas ietekmi uz pašvaldības iedzīvotājiem un sabiedrību kopumā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!