Saistībā ar draudiem valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai Nacionālā elektroniskā plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) otrdienas rītā ir pieņēmusi lēmumu anulēt "TV Rain" apraides atļauju. Vai sods ir adekvāts un kā kopumā vērtējama Krievijas mediju klātbūtne Latvijas informatīvajā telpā – par to otrdien, 6. decembrī raidījumā "Spried ar Delfi" žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar NEPLP priekšsēdētāju Ivaru Āboliņu, Latvijas Žurnālistu asociācijas valdes priekšsēdētāju Annu Platpīri un Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāju Didzi Šmitu (AS).

Kopš 18. jūlija, kad Krieviju pametušais telekanāls “Doždj” pakāpeniski atsāka darbu, strādājot tostarp no studijas Rīgā, NEPLP tam jau piemērojis 10 000 eiro sodu par okupētās Krimas iezīmēšanu Krievijas sastāvā un Krievijas armijas nosaukšanu par "mūsu armiju".

Ja mudinājums palīdzēt Krievijas armijai NEPLP atzīst par būtisku pārkāpumu, tas būs jau trešais gadījums pēdējo mēnešu laikā, un NEPLP tad būtu tiesīga anulēt kanāla apraides atļauju.

Par “Doždj” ēterā paustajiem izteikumiem pārbaudi sācis arī Valsts Drošības dienests (VDD), kas iepriekš brīdinājis atbildīgās institūcijas un amatpersonas, ka Krievijas tā dēvēto neatkarīgo mediju darbības pārcelšana uz Latviju ir saistīta ar dažādiem riskiem.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!