Sestdienas rītā pasauli pāršalca ziņas, ka noticis liels sprādziens uz nelegālā tilta, ko Krievija izbūvējusi, lai savienotu savu teritoriju ar okupēto Krimas pussalu. Pirmdienā pār Ukrainas lielpilsētām, kuras atrodas tālu no frontes, nolija Krievijas raķešu "lietus", nogalinot un ievainojot daudzus civiliedzīvotājus. Par to, kā uz šiem notikumiem reaģēt, Alina Lastovska raidījumā "Spried ar Delfi" runā ar Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Rihardu Kolu (NA) un NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra vecāko eksperti Elīnu Langi-Ionatamišvili.

Ukrainā pirmdien vērienīgajā Krievijas raķešu triecienā nogalināti vismaz desmit cilvēki un vēl aptuveni 60 ievainoti. Triecienu vietās strādā policisti, kas palīdz cilvēkiem un fiksē visas Krievijas noziegumu sekas.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins jau atzinis, ka ir veikts trieciens Ukrainas pilsētām un kritiskās infrastruktūras objektiem. Viņš draudēja ar jauniem triecieniem, faktiski atzīstot, ka šā rīta Ukrainas pilsētu terors saistīts ar Krimas tilta spridzināšanu.

Zināms, ka Ukrainai uzbrukts ar augstas precizitātes raķetēm. Raķetes "Х101" un "Х555" izšautas no stratēģiskajiem bumbvedējiem no Kaspijas jūras reģiona. Uzbrukumā pielietotas raķetes "Kaļibr", kas izšautas no Melnās jūras, "Iskander", "S-300" un "Tornado".

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!