Ceturtdien, 16. decembrī svinīgā ceremonijā tiks godināti konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2021" laureāti. Kādi ir bijuši Latvijas eksporta un inovāciju veiksmes stāsti, ar ko Latvija līdz šīm spējusi pārsteigt pasauli, kā arī par Latvijas dalību izstādē "Expo 2020 Dubai" un tās nozīmi 14. decembrī raidījumā "Spried ar Delfi" Alina Lastovska runāja ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora vietnieci eksporta jautājumos Ivetu Strupkāju un Latvijas Eksportētāju asociācijas "The Red Jackets" izpilddirektori Līvu Stūrmani.

Konkursu "Eksporta un inovācijas balva" Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Latvijas Eksportētāju asociāciju "The Red Jackets" rīko jau sešpadsmito gadu, un tā mērķis ir paust atzinību un godināt Latvijas komersantus, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, inovāciju ieviešanā, kā arī eksportspējīgos jaunos tūrisma produktus.

Tikmēr 27. novembrī starptautiskajā izstādē "Expo 2020" Dubaijā, Apvienotajos Arābu emirātos (AAE), tika atzīmēta Latvijas nacionālā diena. Tās laikā Valsts prezidents Egils Levits un Latvijas delegācija piedalījās oficiālās ceremonijas atklāšanas pasākumos, atklāja AAE-Latvijas biznesa forumu, Latvijas paviljonā tikās ar Latvijas uzņēmēju delegāciju, kā arī apmeklēja citu valstu paviljonus.

"Expo 2020 Dubai" klātienē piedalās 120 Latvijas uzņēmumu, neklātienē - 80. Uzņēmēji pārstāv tādas Latvijai būtiskas nozares kā informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, transports un loģistika, pārtika, inovatīvi būvniecības materiāli un tehnoloģijas, farmācija un medicīnas tehnoloģijas. Uzņēmēju dalību "Expo 2020 Dubai" vada LIAA.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!