Valsts ieņēmumu dienests (VID) uzsāk izmaksāt apgrozāmo līdzekļu grantus, kuri pienācās stingrās mājsēdes un citu ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu vissmagāk skartajiem uzņēmumiem, pašnodarbinātajiem un citiem komersantiem. Par to Andris Auzāns 20. decembrī raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar VID ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi un "Luminor" bankas ekonomistu Pēteri Strautiņu.

Līdz šim grantus izmaksāt nebija iespējams, jo Eiropas Komisija tikai 15. decembrī beidzot saskaņoja šo valsts atbalsta programmu. Tiek solīts, ka tie uzņēmumi, kuri pieteikumus VID jau iesnieguši, atbalstu saņems nekavējoties, savukārt visus pārējos atbalsta saņemšanai aicina pieteikumus iesniegt līdz 15. janvārim.

Grants apgrozāmajiem līdzekļiem pieejams 30% apmērā no uzņēmuma bruto darba algas, tai skaitā arī veiktās darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, kopsummas, par kuru aprēķināti darba algas nodokļi 2021. gada jūlijā, augustā un septembrī, bet ne vairāk kā 250 000 EUR katrā atbalsta perioda mēnesī atsevišķi, un ne vairāk kā 2,3 miljoni eiro saistītu personu grupai.

Apgrozāmo līdzekļu granti līdz nākamā gada janvāra beigām būs pieejami nodokļu maksātājiem, kuru saimnieciskā darbība ir liegta saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai paredzētajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem.

Savus jautājumus varat iesūtīt šī raksta komentāros vai rakstot uz e-pastu spried@delfi.lv.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!