Kultūras ministrija (KM) paziņojusi, ka par spīti labam mākslinieciskajam sniegumam un finanšu rādītājiem, nepagarinās darba attiecības ar līdzšinējo Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktori Danu Bjorku un izsludinās konkursu uz viņas amatu. Šis lēmums tiek pamatots ar daudzskaitlīgām sūdzībām, kas par Bjorkas darbu esot saņemtas. Par to, vai šāds lēmums ir pamatots, un kas nākotnē sagaida teātri, Alina Lastovska 5. janvārī pulksten 12 raidījumā "Spried ar Delfi" pašu Bjorku, kā arī teātra kritiķi, Latvijas Kultūras akadēmijas asociēto profesori Līgu Ulberti.

TV3 raidījumā "900 sekundes" KM valsts sekretāra vietnieks Uldis Zariņš skaidroja, ka ministrija saņēmusi virkni vēstuļu ar sūdzībām par teātra vadību, pārmetot iespējamu lojalitātes trūkumu, nepamatotu darbinieku atlaišanu, kā arī sliktu mikroklimatu un vadības stilu. Vienlaikus saņemtas arī atbalsta vēstules Bjorkai, kas nākušas, kad ministrija, mēģinot saprast, cik objektīvas bijušas sūdzības, lēmusi neturpināt darba attiecības ar teātra valdes locekli.

Teātra valdes locekļa amata termiņš ir pieci gadi, pēc kā KM izvēlējusies izsludināt jaunu konkursu. Ministrijai pret Bjorkas darbu pretenziju neesot, tādēļ arī viņa tikusi aicināta pieteikties jaunajā konkursā, lai objektīvi izvērtētu līdzšinējo darbu. Konkurss tikšot izsludināts tuvākajā laikā. Bjorka līdz rezultātu uzzināšanai turpinās darbu.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!