Nacionālās apvienības (NA) Saeimas frakcija un valde ir nolēmusi pieprasīt Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) atbrīvot no amata iekšlietu ministri Mariju Golubevu (A/P) saistībā ar situāciju 9. un 10. maijā pie padomju pieminekļa Pārdaugavā. Par to žurnāliste Alina Lastovska 12. maijā pulksten 12.40 raidījumā "Spried ar Delfi" iztaujāja raidījuma viesus – Nacionālās apvienības priekšsēdētāju, Saeimas deputātu Raivi Dzintaru un partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētāju, Saeimas deputātu Arvilu Ašeradenu.ionālās apvienības priekšsēdētājs, Saeimas deputātsacionālās apvienības priekšsēdētājs, Saeimas deputāts

NA paziņojumā uzsver – ja premjers un koalīcijas partneri šajā jautājumā neņems vērā NA viedokli, partijas valde neredz iespēju turpināt darbu šajā valdībā un lems par savu ministru atsaukšanu.

"Tas, ko 9. un 10.maijā ikviens Latvijai lojāls cilvēks bija spiests piedzīvot savā valstī, ir nepieņemami. To nevaram uzskatīt par ikdienišķu negadījumu, par ko politiskā atbildība aprobežojas ar simbolisku kritiku un solījumu laboties," paziņojis NA vadītājs, Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars. Jāizdara viss iespējamais, lai šāda situācija nekad vairs neatkārtotos, pauž politiķis.

Jau vēstīts, ka, neraugoties uz aicinājumiem 9.maijā pieminēt Krievijas agresijas upurus Ukrainā un nepulcēties pie padomju režīma memoriāliem, Rīgā, pie padomju pieminekļa Pārdaugavā, devās cilvēki, lai arī ievērojami mazākā skaitā nekā citus gadus.

Nākamās dienas rītā ziedi no pieminekļa tika aizvākti, kā rezultātā pie pieminekļa atkal tika pulcēti cilvēki. Vakarpusē pāris simti sanākušo jau uzvedās agresīvi un bravūrīgi, tostarp slavinot Krieviju un attaisnojot tās agresiju Ukrainā. Policijas vadība ir atzinusi, ka norisēm 10.maijā īsti nebija gatava, tomēr uzsverot, ka beigu galā pulcēšanās novērsta un pārkāpēji aizturēti.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!ālās apvienības priekšsēdētājs, Saeimas deputātsacionālās apvienības priekšsēdētājs, Saeimas deputāts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!