Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien paziņojis par okupēto Doņeckas un Luhanskas tā saukto "tautas republiku" atzīšanu. Par to, kāda varētu būt gaidāma turpmākā notikumu attīstība pašreizējā saspīlējuma apstākļos, šodien, 22.februārī, žurnāliste Alina Lastovska raidījumā "Spried ar Delfi" sarunājās ar Austrumeiropas politikas pētījumu centra pētnieku Mārci Balodi un Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Vitu Tēraudu.

Putins pirmdienas vakarā arī uzdeva Aizsardzības ministrijai nodrošināt, lai Krievijas bruņotie spēki "uzturētu mieru" šajās "tautas republikās", kas nozīmē oficiālu Krievijas armijas ievešanu šajās jau iepriekš faktiski okupētajās Ukrainas austrumu teritorijās.

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) paziņojusi, ka Putina lēmums ir pretrunā ar Minskas vienošanos, savukārt šonakt sasaukta ANO Drošības padomes ārkārtas sanāksme, kura gan noslēgusies bez rezultāta. Pēc Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča paustā, tas neesot pārsteidzoši, jo Krievijai ir veto tiesības par jebkuru lēmumu ANO Drošības padomē, taču viņš pauda, ka Eiropas Savienības (ES) atbilde Krievijai būs sankcijas.

Ukrainas vēstnieks ANO Serhijs Kislicja pirmdien ANO Drošības padomes ārkārtas sanāksmē aicināja Krieviju atsaukt lēmumu par tā saukto Doņeckas un Luhanskas "tautas republiku" "neatkarības" atzīšanu, pieprasīja tūlītēju un pilnīgu, pārbaudāmu okupācijas spēku izvešanu un mudināja atgriezties pie sarunu galda.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!