Pagājušonedēļ Latvijas Okupācijas muzejs uzsāka pārcelšanos uz savu vēsturisko ēku Vecrīgā, Latviešu strēlnieku laukumā 1, kurai tapusi piebūve "Nākotnes nams". Tomēr publiskajā telpā turpina izskanēt kritika par to, cik labi jaunā piebūve iekļaujas Vecrīgas ainavā kā arī izskanējis, ka būvnieku darbā konstatēts liels skaits nepilnību. Par to Andris Auzāns 25. novembrī raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar Latvijas Okupācijas muzeja direktori Solvitu Vību un arhitektu Andi Sīli.

Ieilgušo celtniecības darbu dēļ Latvijas Okupācijas muzejs pagaidu mājvietā, bijušajās ASV vēstniecības telpās, atrodas teju deviņus gadus, kopš 2012. gada nogales. Plānots, ka muzeja jauno pastāvīgo ekspozīciju, ko veido dizaina birojs "H2E" sadarbībā ar muzeja vēsturniekiem, apmeklētāji varēs iepazīt 2022. gada pavasarī.

Daļa no celtniecības laikā pieļautajiem defektiem gan joprojām nav novērsti un muzeja ēkā turpina strādāt būvnieki. Latvijas Televīzijas raidījums "Kultūršoks" iepriekš ziņoja, ka, pieņemot ēku ekspluatācijā, tajā bija uzskaitītas 1300 nepilnības.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!