Tuvojas 100 dienas kopš valdības apstiprināšanas – termiņš, kad parasti tiek vērtēti pirmie padarītie darbi. Marta sākumā Saeima arī pieņēmusi šā gada budžetu, kas raisījis vairāku nozaru kritiku, bet pedagogi un mediķi plāno streiku. Kā valdībai ir veicies pirmajos trīs mēnešos pēc apstiprināšanas un kāda ir opozīcijas loma šajā Saeimas sasaukumā? Par to žurnāliste Alina Lastovska 20. martā raidījumā "Spried ar Delfi" diskutēja ar opozīcijas frakciju vadītājiem Viktoru Valaini (ZZS), Kasparu Briškenu (P), Alekseju Rosļikovu (S!) un Aināru Šleseru (LPV).

Kā ziņots, Saeimā šī valdība tika apstiprināta pērn 14. decembrī. Šī ir otrā valdība pēc kārtas, ko vada Krišjānis Kariņš (JV). Valdībā pārstāvēti trīs politiskie spēki – "Jaunā vienotība", "Apvienotais saraksts" un "Nacionālā apvienība". Savukārt opozīcijā strādā četras frakcijas.

Saeima šā gada budžetu pieņēma 9. martā pēc aptuveni diennakti garas sēdes, debatēs pavadot arī visu nakti.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padome nolēmusi 24. aprīlī rīkot protesta akciju, kā arī sākt trīs dienu visas Latvijas pedagogu streiku. LIZDA nav apmierināta ar to, ka valdība nav pildījusi pedagogiem dotos solījumus, kā arī spēkā esošos normatīvos aktus. Tāpēc padome lēmusi rīkot trīs dienu streiku, kā arī protesta gājienu.

Arī mediķi plāno rīkot streiku kopā ar pedagogiem aprīļa beigās, piektdien, 10. martā, "Delfi TV" raidījumā "Kāpēc" intervijā ar Olgu Dragiļevu sacīja Latvijas Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!