21. oktobrī pie klausītājiem nonāk jauns grupas "Prāta vētra" albums "Gads bez kalendāra", kas šoreiz tiks publicēts ne tikai ierastajos formātos, bet arī kā krāšņa koncertfilma. Tikmēr jau dienu iepriekš 20. oktobrī pulksten 12 raidījumā "Spried ar Delfi" savu pirmizrādi piedzīvoja grupas jaunā dziesma un videoklips – "Tur, kur Dieva kamanas slīd". Studijā Edgars Bāliņš par jauno daiļradi un mākslinieciskajiem izaicinājumiem iztaujāja grupas bundzinieku Kasparu Rogu un taustiņinstrumentālistu Māri Mihelsonu.

Grupa jauno albumu nolēmusi izdot neparastā formātā - īpaši izveidotā studijā tika nofilmētas pilnīgi visas jaunā albuma dziesmas dzīvajā izpildījumā. "Krāšņas dekorācijas, lielkoncerta cienīgas videoprojekcijas, īpaši veidota horeogrāfija, profesionāli dejotāji, neona grims, akrobāti un pat īsts zirgs," par koncertfilmu stāsta grupas menedžmenta pārstāvji. Koncertfilmā kā īpašie viesi piedalās arī grupa "Tautumeitas", reperis ansis, dziedātāji Dons, Intars Busulis un populārais aktieris Saša Petrovs no Krievijas.

Roga ir arī filmas režisors, kurš ļauj skatītājiem ielūkoties projekta aizkulisēs, noslēgumā piedāvājot dokumentālus "making of" materiālus.

Koncertfilmā būs dzirdamas jau zināmās dziesmas no jaunā albuma - "Feels" un "Karuseļi", kā arī pilnīgi jaunas dziesmas: "Smarža", "Aiz sienas", "Papīra lidmašīnas", "Tur, kur Dieva kamanas slīd", "Dzelzceļnieks", "Gads bez kalendāra", "Tavas pēdas pagalmā" un "Lonesome Moon".

Albuma producents ir zviedrs Povels Olsons, ar kuru grupa sadarbojas jau vairāku gadu garumā, bet kā dziesmu tekstu autori šoreiz piedalās arī Jānis Šipkēvics un Ingus Bērziņš.

Koncertfilmu "Gads bez kalendāra" varēs skatīties platformā www.pratavetrafeels.lv. Pirmizrāde 21.oktobrī pulksten 20.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!