Sociālajos tīklos diskusijas raisījušās par Rīgas domes izvēlētajiem Ziemassvētku noformējumiem pilsētvidē. Šis ir jau trešais gadījums pēdējā laikā, kad Rīgas pilsētvides objekti raisa diskusijas sabiedrībā - valsts svētku laikā sociālo tīklu lietotāji asi kritizēja izvēlēto 18. novembra apsveikuma noformējumu, savukārt šovasar politiķu, mākslas ekspertu un bērnu tiesību aizstāvju diskusijas raisīja mākslinieka Kristiana Brektes murālis uz Rīgas 40. vidusskolas sienas. Par to, cik kvalitatīvi ir domes izvēlētie risinājumi un cik jēgpilnas diskusijas par tiem Andris Auzāns 23. decembrī raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora padomnieci kultūras jautājumos Renāti Lagzdiņu un "Delfi" Kultūras nodaļas redaktori Noru Riekstu.

Sociālo tīklu lietotāju kritiku raisījuši plakāti, kuros izmantoti mākslinieka Roberta Rūrāna darbi. Kā informē pašvaldība, plakātos redzamo mākslas darbu "Mazie ziemas prieki Rīgā" ilustrators radījis speciāli Rīgai uz šiem svētkiem. "Sniegavīra būve Bastejkalnā, piparkūku cepšana siltumā mājās, eglītes rotāšana ārā Bolderājā vai Mežaparkā un skaisti apsnigusi Vecrīgas ainava - šī gada Ziemassvētku apsveikums Rīgas iedzīvotājiem svin mazos ikdienas notikumus, kas rada svētku sajūtu, iepriecina un apzeltī mājsēdi, inflācijas un citu slapjdraņķu mākoņu maliņas," mākslinieku citē pašvaldība.

Šis darbs un tā elementi rotā aptuveni 100 pašvaldības vides stendus un afišu stabus.

Rīgā šogad pieejamie pilsētvides gaismas noformējumi parkos un pastaigu takās, slēpošanas trasēs un svētku laika kultūras pasākumos apkopoti pašvaldības tīmekļa vietnē https://svetki.riga.lv/.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!