Piektdien, 9. jūnijā, un sestdien, 10. jūnijā, Cēsis notiks devītais Sarunu festivāls "Lampa", piedāvājot vairāk nekā 300 pasākumus. Par festivāla norisēm, gaisotni un praktiskiem padomiem apmeklētājiem, kā arī portāla "Delfi" dalību festivālā 8. jūnijā pulksten 12.00 raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns runāja ar sarunu festivāla "Lampa" direktori Ievu Moricu, "Delfi Plus" žurnālisti Laini Fedotovu un "Delfi" sociālo tīklu profilu satura redaktoru, festivāla "Lampa" politiķu "cepinātāju" Edgaru Bāliņu.

Kā vēsta festivāla rīkotāji, šogad programma tapusi, sadarbojoties ap 260 dažādām organizācijām un iedzīvotājiem – sabiedriskajām organizācijām, valsts pārvaldes un pašvaldību iestādēm, uzņēmumiem, medijiem, augstskolām, politiskām partijām un citiem. Festivāla teritorijā atradīsies 55 skatuves un teltis.

Kā ierasts, "Lampas" programmā būs daudz diskusiju – to vidū par elektrības un gāzes cenām, diskusijas par narkotiku apkarošanu, nabadzības neredzamo seju, skolu segregāciju, valsts aizsardzības dienestu un zinātnes attīstību Latvijā. Gaidāmas arī sarunas par to, kā nosargāt demokrātiju un vārda brīvību, veidot iekļaujošu un noturīgu sabiedrību.

Bez tradicionālā "Politiķu cepiena" un "Politiķu disko" būs iespējams vērot "Ārpolitikas čempionātu", apmeklēt "Zaļo grilu", kur vērtēs politiķu darbus un nedarbus klimata un vides aizsardzības jomā, aiziet uz satikšanos ar Saeimas deputātu un izmēģināt politiskās programmas rakstīšanu ar mākslīgā intelekta rīka "Chat GPT" palīdzību.

Iepazīties ar pilnu festivāla programmu iespējams mājaslapā "festivalslampa.lv", kā arī mobilajā lietotnē. Sastādīt savu festivāla programmu būs iespējams gan festivāla mājaslapā, gan mobilajā lietotnē, izmantojot rīku "Mana programma".

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!