Uzsniegot sniegam un pasliktinoties braukšanas apstākļiem, šajā ziemas sezonā notikušas jau vairākas smagas autoavārijas, dažās no kurām iesaistīti gan kravas auto, gan sabiedriskais transports un ir arī bojā gājušie. Kādi ir biežākie cēloņi satiksmes negadījumiem ziemā un kā varam tos novērst – par to raidījumā “Spried ar Delfi” žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes priekšsēdētāju Aivaru Aksenoku un “Drošas braukšanas skolas” vadītāju Jāni Vanku.

Diskutējot par priekšlikumiem, lai mazinātu ceļu satiksmes negadījumu skaitu, kuros iesaistīti kravas transportlīdzekļi, eksperti drošības uzlabošanai uz ceļiem rosina noteikt stingrākas prasības ziemas riepu lietošanā, kā arī kravas automašīnām noteikt prasību tehnisko apskati veikt divreiz gadā.

Tāpat domnīcā vairāki eksperti izvirzīja priekšlikumu izvērtēt, cik nopietni tiek veiktas šoferu medicīniskās pārbaudes, īpaši vecāka gadagājuma šoferiem, kuri vada kravas automašīnas vai pasažieru autobusus.

Kādi ir galvenie cēloņi "melnajai" statistikai un kas darāms, lai uzlabotu drošību uz ceļiem – skatieties raidījumā!

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!