Aizvadītajā vasarā Rīgas dome galvaspilsētas ielās ieviesa dažādus pagaidu uzlabojumus satiksmes mierināšanai un drošības uzlabošanai, piemēram, stabiņus krustojumos un pie gājēju pārejām, kā arī pagaidu velojoslas uz Čaka ielas. Daļu rīdzinieku šādas pārmaiņas iepriecināja, daļu – nokaitināja. Kādi uzlabojumi gaidāmi šovasar? Par to otrdien, 12. aprīlī, pulksten 12.30 raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns sarunāsies ar Rīgas vicemēru Vilni Ķirsi (JV) un biedrības "Pilsēta cilvēkiem" valdes locekli Oto Ozolu.

Rudenī tika plānots, ka ne tikai plastmasas stabiņi satiksmes mierināšanai, bet arī puķu podi un jauni soliņi pilsētā ir uz palikšanu. Pašvaldība arī grasījās automašīnām slēgt Krišjāņa Barona ielu, tomēr risinājumi, kā to darīt, Satiksmes departamentā tapuši tikai tagad, un tie domē "pieņemti zināšanai".

Satiksmes mierināšanas pasākumi un veloceļu tīkls nav vienīgie izaicinājumi, ar kuriem saskaras Rīgas dome. Laikā no 2022. līdz 2026.gadam plānots īstenot Gaisa tilta, Gustava Zemgala pārvada, Jorģa Zemitāna tilta, Vanšu tilta un Mūkusalas krastmalas atjaunošanu un pārbūvi, kam kopumā nepieciešami 142 miljoni eiro. Teju 106 miljonus no šīs summas plānots aizņemties, ja valdība tam dos zaļo gaismu, un šo objektu remonts vairs neesot atliekams.

Arī sabiedriskā transporta lietotāji gaida uzlabojumus – Rīgā turpmāko gadu laikā plānots nomainīt vairumu novecojušo sabiedriskā transporta pieturvietu, aizstājot tās ar ērtākām un mūsdienu prasībām atbilstošākām, kā arī uzstādīt jauna dizaina nojumes vietās, kur tās līdz šim nav bijušas vispār. Tomēr Satiksmes departamenta izsludinātajā iepirkumu konkursā pieturvietu nojumju prototipu projektēšanai līdz šim neviens nav pieteicies.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!