Valdības veidošanas procesam ieilgstot, valsts 2023. gadu sāks ar pagaidu jeb tehnisko budžetu un par nākamgad budžetā nosakāmajām prioritātēm būs jālemj jaunajai valdībai. Kāda ir situācija valsts maciņā un kas būs akūtākās vajadzības nākamgad – par to pirmdien, 5. decembrī raidījumā "Spried ar Delfi" žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar finanšu ministru Jāni Reiru (JV) un Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāju Lindu Matisoni (AS).

Likums par budžetu un finanšu vadību nosaka, ka Saeimas vēlēšanu gadā valsts budžeta likuma projekts iesniedzams Saeimai ne vēlāk kā četrus mēnešus pēc tam, kad jaunievēlētā Saeima izteikusi Ministru kabinetam savu uzticību.

Ja, sākoties saimnieciskajam gadam, nav stājies spēkā gadskārtējais valsts budžeta likums, tiek apstiprināts pagaidu jeb tehniskais budžets, kas paredz izpildīt līdzšinējo politiku, nemainot to.

Par aktuālo budžeta situāciju un nākotnes perspektīvām, par enerģētikas krīzi un citiem nekavējoties risināmiem jautājumiem, kā arī par valsts budžeta iespējām runājām raidījumā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!