Aizvadītajā nedēļā jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits samazinājies par piektdaļu, taču slimnīcā esošo pacientu skaits pieaudzis. Tāpat teju ik dienu saņemtas ziņas par aptuveni 20 sasirgušo nāvi. Par aktuālo situāciju slimnīcās, epdiemioloģisko situāciju pēc ierobežojumu atcelšanas un iespējām palīdzēt Ukrainas iedzīvotājiem, kas Latvijā meklē patvērumu no kara, trešdien, 9.martā, raidījumā "Spried ar Delfi" žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar Veselības ministrijas parlamentāro sekretāru Ilmāru Dūrīti (A/P) un Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības (RSU) veselības un epidemioloģijas katedras vadītāju Ģirtu Briģi.

Kā liecina Slimības profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija, aizvadītajā nedēļā, no 28.februāra līdz 6.martam, jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits samazinājies par 18,2%. Samazinājies arī stacionētu pacientu skaits - ja iepriekš vidēji dienā slimnīcā nonāca 153 cilvēki, tad aizvadītajā nedēļā - 139, un svētdien slimnīcās atradās kopumā 1191 saslimušais, no kuriem 564 pacientiem Covid-19 bija pamatdiagnoze.

Pagājušajā nedēļā septiņu dienu laikā ziņots par 121 kopumā saslimušā nāvi un Latvijā joprojām ir viens no augstākajiem mirstības rādītājiem Covid-19 pacientu vidū.

Vienlaikus Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ sagaidāms, ka Latvijā tuvākajā laikā varētu ierasties Ukrainas pilsoņi, kuri karadarbības dēļ Ukrainu pametuši. Valdības lēmums paredz, ka viņi saņems visus Latvijas valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus, kādi pieejami arī Latvijas iedzīvotājiem.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!