Iepriekšējā nedēļā MVP izgaismoja satraucošu informāciju par basketbola treneri Andri Steļmahu - emocionālo vardarbību pret audzēknēm, pavedināšanu un alkohola lietošanu darba procesa laikā. Par šo situāciju un to, kā nepieļaut šādus gadījumus, žurnāliste Alina Lastovska 19. aprīlī raidījumā "Spried ar Delfi" sarunājās ar jauniešu basketbola treneri Daigu Jansoni un MVP redaktoru Jāni Freimani.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) pirmdien vērsās Valsts policijā, lai noskaidrotu rakstā minēto faktu patiesumu, kamēr Latvijas Sporta federāciju padomē (LSFP) vērsusies valsts čempione basketbolā "VEF Rīga", mudinot uz izmeklēšanas laiku apturēt Steļmaha trenera sertifikātu.

LBS valde otrdien lēmusi līdz apstākļu noskaidrošanai nepielaist treneri savienības organizētajās basketbola sacensībās. Tas attiecas gan uz Steļmaha darbu "TTT Rīga" klubā, kur viņš ir galvenā trenera Mārtiņa Gulbja palīgs, gan Latvijas Jaunatnes basketbola līgā, kurā viņš vada Jūrmalas Sporta skolas komandu.

Jūrmalas sporta skola vēl lems, vai no amata atstādināt basketbola Steļmahu, portālam "Delfi" otrdien sacīja skolas direktors Sandis Bērziņš. Tikmēr no sporta skolas audzēkņu vecākiem esot saņemta atbalsta vēstule trenerim.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!