Lai gan Krievijas spēki atkāpušies no vairākām Ukrainas pilsētām, lai it kā deeskalētu situāciju, daudzviet Ukrainā karadarbība turpinās un militārie eksperti prognozē, ka spēku atvilkšana ir tikai pārgrupēšanās pirms jauna trieciena. Iebrucējiem atkāpjoties, pasauli šokējušas slepkavības un laupīšanas, ko krievu karavīri pastrādājuši okupētajās teritorijās. Tikmēr Eiropas Savienība (ES) turpina darbu pie arvien jaunu sankciju ieviešanas pret Krieviju. Kaut arī līdz šim ES rīkojusies vienoti un ātri, ar neskaidru nostāju izcēlusies Ungārija. Par šiem tematiem pirmdien, 4.aprīlī, raidījumā "Spried ar Delfi" žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar Latvijas Ārpolitikas institūta pētnieku, Rīgas Stradiņa universitātes lektoru Mārtiņu Varguli un Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komandieris pulkvedi Kasparu Pudānu.

Turpinās Krievijas asiņainais iebrukums Ukrainā. Krievijas spēki, domājams, pārgrupējas un atjauno rezerves, lai pastiprinātu uzbrukumus Donbasā, un ceturtdien ir pametuši Čornobiļas atomelektrostacijas (AES) teritoriju. Naktī uz sestdienu Krievijas spēki apšaudījuši Dnipro, Krivijrihu, Kremenčuku un Poltavu, bet pametuši Hostomeļas lidostu pie Kijivas.

Tikmēr ASV un ES turpina darbu pie arvien jaunu sankciju izstrādāšanas, lai sodītu Krieviju par tās iebrukumu Ukrainā. Ar atsevišķu nostāju šajos jautājumos izcēlusies Ungārija, kura līdz šim sankcijas atbalstījusi, taču tagad pavēstījusi, ka sankcijām enerģētikas jomā uzliks veto; tāpat Ungārija bloķē ieroču piegādes cauri savai teritorijai

Ungārijas pozīcija varētu apgrūtināt turpmāku kopīgu sankciju ieviešanu un jau raisījusi noraidošu pozīciju pārējo trīs Višegradas valstu vidū. Kā Ungārijas pozīcija ietekmē visu ES un kā turpmāko notikumu gaitu varētu ietekmēt valstī drīzumā gaidāmas vēlēšanas? Par šiem un citiem tematiem runāsim raidījumā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!