Starptautisko teātra dienu arī šogad Latvijas teātri sagaida ar tukšām skatītāju zālēm Covid-19 pandēmijas dēļ. Raidījumā "Spried ar Delfi" 25. martā pulksten 14 Andris Auzāns un "Delfi" kultūras nodaļas redaktore Nora Rieksta ar Latvijas Teātra darbinieku savienības valdes priekšsēdētāju Ojāru Rubeni runāja par to, kā šajā laikā saglabāt dzīvu skatuves mākslu un arī to, kā teātra dienu atzīmēsim šogad.

Kaut Latvijas Teātra darbinieku savienība jau paziņojusi šīgada teātra Izcilības balvas saņēmējus, apbalvošanas ceremonija ir atlikta uz laiku, kad to sarīkot ļaus epidemioloģiskā situācija.

Tikmēr Latvijas Nacionālais teātris paziņojis, ka šo dienu atzīmēs, rīkojot filmkoncertu, ko skatītāju mājās ienesīs ieraksta formā. Arī citi teātri Covid-19 pandēmijas apstākļiem pielāgojušies rīkojot tiešsaistes izrādes vai piedāvājot skatītājiem cita veida neklātienes priekšnesumus.

Kaut vēl nesen tika apspriesta iespēja mazināt drošības ierobežojumus kultūras jomā, šobrīd valdība priekšlikumus par to atlikusi līdz laikam, kad to ļaus darīt epidemioloģiskā situācija. Valdība arī izskata priekšlikumus "lokdauna" ieviešanai, ja epidemioloģiskā situācija būtiski pasliktinātos - tādā gadījumā tiktu aizliegti un atcelti visi kultūras pasākumi.

Rubenis par Latvijas Teātra darbinieku savienības priekšsēdētāju tika ievēlēts tās 12. kongresā šī gada 26. februārī. Iepriekš viņš ieņēmis Latvijas Nacionālā teātra direktora amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!