Pēc Valsts prezidenta vēlēšanām Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Progresīvajiem". Pret paplašināšanu iebilst pašreizējie koalīcijas partneri, un sarunas pagaidām nevirzās raiti. Cik ilgi ZZS un "Progresīvie" gatavi gaidīt lēmumus par koalīcijas paplašināšanu un ar kādiem nosacījumiem iesaistītos valdības darbā? Par šiem jautājumiem un arī par parlamenta darbu žurnāliste Alina Lastovska 7. jūnijā pulksten 12 diskutēja ar Saeimas deputāti, partijas "Progresīvie" valdes locekli Antoņinu Ņenaševu un Saeimas deputātu, ZZS valdes priekšsēdētāju Armandu Krauzi.

Jau ziņots, ka premjera pārstāvētā partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) atbalsta sarunas par koalīcijas paplašināšanu, reizē solot nesadarboties ar smagos noziegumos apsūdzētām personām. Straujākām reformām un Stambulas konvencijas ratificēšanai nepieciešama paplašināta koalīcija, uzskata JV.

Šorīt LTV "Rīta panorāmā", komentējot partiju sākto sarunu procesu, Kariņš norādīja, ka jautājumā par valdošās koalīcijas iespējamu paplašināšanu ar partneriem "runājam divās valodās".

Šonedēļ Kariņš un JV sākšot sarunas ar ZZS un "Progresīvajiem" par darāmajiem darbiem, lai noskaidrotu, vai un kādiem JV uzstādījumiem viņi piekrīt, "un tad skatīsimies".

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!