Jau 2022. gada sākumā sāksies pirmo ar Eiropas Savienības Atveseļošanās un noturības mehānisma naudu finansēto projektu īstenošana. Šī mehānisma ietvaros Latvija plāno tērēt 1,82 miljardus eiro. Par to, kādos projektos nauda tiks ieguldīta un kāds labums no tā sagaidāms visai sabiedrībai kopumā, Alina Lastovska 27. decembrī raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar finanšu ministra padomnieku budžeta jautājumos Intu Dālderi (JV) un Latvijas Pašvaldību savienības padomnieci uzņēmējdarbības jautājumos Andru Feldmani.

Jau vēstīts, ka šopavasar ar Ministru kabineta rīkojumu tika apstiprināts Latvijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plāns, par kura koordināciju ir atbildīga Finanšu ministrija. Plāns ir sagatavots par visu atbalsta grantu daļu 1,82 miljardu eiro apmērā.

Starp pirmajiem projektiem, kas tiks uzsākti, plānota jaunu dzīvojamo ēku būvniecība, ēku energoefektivitātes uzlabošana, ceļu atjaunošana, digitalizācija, finansējums veselības aprūpes uzlabošanai, ekonomikas izaugsmes veicināšanai un citi.

Priekšnoteikums līdzekļu saņemšanai no Atveseļošanas fonda ir pienākums nodrošināt atbilstošus cilvēkresursus un vadības informācijas sistēmu pielāgošanu, lai nodrošinātu efektīvas iekšējās kontroles sistēmas darbību, novēršot krāpšanas, korupcijas, interešu konfliktu un dubultā finansējuma riskus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!