"Katrai paaudzei no jauna ir jābalso par neatkarību" – šādi Latvijas Tautas frontes pirmais priekšsēdētājs Dainis Īvāns nesen izteicies intervijā "Latvijas Radio". Vai un kā esam gatavi maksāt par savu brīvību arī šodien, kad agresīvā lielvalsts Krievija iebrukusi Ukrainā un sekas izjutīsim gan ekonomikā, gan sabiedrībā, – par to otrdien, 3. maijā, raidījumā "Spried ar Delfi" žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar Daini Īvānu un Atmodas laika populārās grupas "Pērkons" solisti, tagadējo Saeimas deputāti Ievu Akurateri ("Konservatīvie").

1990. gada 4. maijā tika atjaunota Latvijas Republikas Satversme, kuru pirms 100 gadiem 15. februārī pieņēma Satversmes sapulce, un tādējādi Latvija atguva savu brīvību un neatkarību. Par spīti Padomju okupācijas atstātajām smagajām sekām ekonomikā un sabiedrībā, šo 32 gadu laikā Latvija kļuvusi gan par pilntiesīgu Eiropas Savienības valsti, gan NATO dalībvalsti.

Vai esam savu brīvību un neatkarību uzbūvējuši gana stipru un kas nepieciešams Latvijas sabiedrībai, lai tā būtu gatava stāties pretī gaidāmajām grūtībām, kuras izraisījis Krievijas sāktais karš Ukrainā, runāsim raidījumā dienu pirms Latvijas neatkarības atjaunošanas dienas.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!