Koalīcija turpina darbu pie valsts budžeta sagatavošanas. Par to, kādi izaicinājumi sagaida valsts galvenā finanšu dokumenta tapšanu un apspriešanu Saeimā, trešdien, 11. janvārī raidījumā "Spried ar Delfi" Alina Lastovska izjautāja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputātus – komisijas priekšsēdētāja vietnieku Artūru Butānu (NA) un deputātu Viktoru Valaini (ZZS).

Kā ziņots, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pirmdien pēc koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem pavēstīja, ka vēl nav panākta gala vienošanās par budžetu, taču skaidri ir iezīmējies, ka papildu finansējums tiks ieguldīts Latvijas aizsardzībā, valsts iekšējās drošības un veselības jomas stiprināšanā un izglītības un zinātnes attīstībā.

Premjera mērķis ir līdz šīs nedēļas beigām panākt vienošanos un virzīt šo jautājumu uz skatīšanu valdībā. Kariņš akcentēja, ka svarīgi, lai 2023. gada budžetā tiktu sākts īstenot valdības noteiktos pamatmērķus un prioritātes.

Ministrijām maksimāli pieļaujamais valsts budžeta izdevumu kopējais apjoms 2023., 2024. un 2025. gadam jāaprēķina un jāiesniedz Finanšu ministrijā līdz 13. janvārim. Budžeta likumprojektu paketes izskatīšana Ministru kabinetā paredzēta 24. un 31. janvārī. Valsts budžetu un to pavadošos dokumentus valdībā plānots apstiprināt 7. februārī un Saeimā iesniegt 9. februārī.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!