Koalīcijas partneriem izvirzot savus ministru amata kandidātus, kļuvis zināms jaunā Ministru kabineta sastāvs, par kur Saeima varētu balsot nākamās nedēļas vidū, 14. decembrī. Kādi ir galvenie jaunās valdības uzdevumi un ar kādiem šķēršļiem tā varētu saskarties – par to diskutējām raidījuma "Spried ar Delfi" speciālizlaidumā ar žurnālisti Alinu Lastovsku.

Raidījumā piedalās "Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas deputāts Māris Sprindžuks, kurš izvirzīts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam, “Jaunās Vienotības” (JV) deputāte Anda Čakša, kura izvirzīta izglītības un zinātnes ministres amatam, kā arī “Nacionālās apvienības” deputāte Ilze Indriksone, kura varētu saglabāt ekonomikas ministres amatu arī jaunajā valdībā. Diskusijā viedokli aicināti paust arī 14. Saeimas opozīcijas deputāti - Viktors Valainis (ZZS) un Vilis Krištopans (LPV).

Jaunajā Saeimā koalīciju veido trīs partijas – JV, AS un NA, - kurām kopā ir 54 balsis. Ministru kabinetā JV būs seši ministru portfeļi, NA un AS – pa četriem.

Jaunā valdība darbu sāks energoresursu cenu krīzes apstākļos, kas novedusi arī pie augstas inflācijas – gada laikā vidējais patēriņa cenu līmenis audzis par 21,8%. Kā jaunā valdība plāno atbalstīt iedzīvotājus un uzņēmumus krīzē un kā risināt samilzušās problēmas veselības un izglītības, zinātnes jomās – skatieties raidījumā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!